Retreat

Kort fortalt

Mange af vores gæster gennem årene har bemærket den særlige ro, der sænker sig over én, når man er her på Bakkedalen.
Hos os bygger vi op, og det kan man mærke som gæst. I vores retreat-ophold har du mulighed for at finde ind til dig selv (igen). Vi bor i meget smukke omgivelser – og det virker regenererende i sig selv. Vi selv lever enkelt og vores faciliteter er enkle og tæt på naturen. Det er deraf roen kommer.
Derudover har vi også B&B i sommermånederne.

Ring eller kontakt os og aftal varighed og ønsker omkring forplejning. Vi har kontakt til forskellige netværkspersoner, bl.a. psykoterapeuter, massører og indenfor Kranio-Sakral terapi.

Bakkedalen

Mere uddybende

Vores moderne tid er præget af effektivitet, rationalitet og at (næsten) alt, hvad vi foretager os, skal kunne betale sig. Alt går meget stærkt og det kan, for mange, være svært at følge med. Det altid kommunikerende videnssamfund fordre meget af os og vores koncentration.
Der er høje effektivitets krav som betyder, at vi kommer under et konstant pres, både på jobbet og privat. Mange tager også arbejdet med hjem, eller arbejder måske hjemme fra, hvilket betyder, at det kan være rigtig svært, at sætte grænser, mellem job og fritid.
Samtidig forventes det, at man er online døgnet rundt.

Et sådan pres kan mennesker ikke holde til i længden og mange bliver da også ramt af stress og/eller depression, fordi vi måske i for lang tid, overhører de signaler som kroppen har givet. Det bliver måske nødvendigt med en sygemelding i kortere eller længere tid, inden man igen, kan vende tilbage til arbejdet. En sygemelding kan for nogle, være anledning til eftertanke og spørgsmål i forhold til ens arbejdes og livssituation. Og nogle har brug for afstand til ens vante omgivelser, for at få ro og fordybelse til sådanne overvejelser.

Det er videnskabeligt bevidst, at naturen er helbredende for både krop og sjæl og at den hjælper os ved udbrændt hed, stress og depression. Selv en kort tur i det fri, kan give energi og overskud og den kan hjælpe os på vej til en livsstil, der giver mening for os selv og som oven i købet giver mening for kloden.

Professor i miljøpsykologi Patrik Grahn, som er førende i haveterapi, siger at alt hvad vi omgiver os med, både følelsesmæssigt og intellektuelt taler til os bevidst eller ubevidst. Alt hvad vores blik falder på, påvirker os enten positivt eller negativt, som værdifuldt, nyttigt, unyttigt, farligt eller trygt. Nogle milijøer kræver mere af os end andre og i perioder hvor vi er svage, kan det være belastende at opholde sig i de vante omgivelser, hvad enten det er i byen, i åbne kontorlandskaber, eller i den travle familie hvor der hver dag er mange opgaver at løse.

Naturen kan hjælpe os, når vi har brug for, at lære at drage omsorg for os selv, under sygdom eller når vi er i sorg og krise.
En sådan natur har vi på Bakkedalen, da stedet er et åndehul i smuk og livgivende natur. Her er masser af dyre- og især fugleliv og er rige muligheder for små gåture i varieret terræn.

Er der behov, tilbyder jeg en indledende samtale, hvor vi sammen finder ud af hvad der kan hjælpe dig i din nuværende situation og da vi har et netværk af terapeuter og behandlere, er der også mulighed for, at gøre brug af disse, hvis det ønskes.

Bakkedalen er også velegnet for mennesker som blot ønsker sig en pause, hvor der er plads til selvforkælelse, ro, fordybelse og samtale om det at være menneske.

Opholdet inkluderer logi og morgenmad. Frokost og aftensmad er vegetarisk og kan tilkøbes. Maden er økologisk og biodynamisk hvor af det meste er produceret på vores gård.